Villmarksfoto 2019 er kåret:

Ida Julie Amundsens bilde av «sølvfjellet» tok pusten fra juryen

BARDU: I helga ble vinnerne av Årets Villmarksfoto 2019 kåret. I år var det majestetisk nordnorsk natur som trakk det lengste strået.

Bilder og innlegg fra Nye Troms

JURYVINNER: Dette bildet av skigåere i mektige vinterfjell ble av juryen plukket ut som det beste villmarksbildet av nærmere 300 innsendte bilder i årets konkurranse. Fotografen er Ida Julie Amundsen.

Blant de flotte bidragene som kom inn og ble plukket ut til å være ett av ti finalebilder, valgte juryen bilde nummer tre som vinner. Det hadde tittelen «På tur opp sølvfjellet», og er sendt inn av Ida Julie Amundsen. «Her snakker vi om mektige fjell som kan ta pusten fra noen hver. Bildet viser hvorfor det er så populært med toppturer vinterstid. Skiløperne må ha hatt en fantastisk utsikt på sin tur opp til Sølvfjellet, ei utsikt som også juryen skulle sett med egne øyne», siterte vi juryen ved presentasjonen av finalebildene i avisa sist fredag. I fjor var det øyeblikksbildene som stakk av med begge prisene, mens disse ikke har utmerket seg i samme grad i år. Halvor Eggen som har sittet i juryen sier at det har vært svært høy kvalitet på bildene, og ikke minst blant de ti som ble plukket ut til finalen. Nettopp dette bildet av skigåere i vinterlige fjell mente juryen var et knallbilde som uten problemer kunne ha blitt brukt i en reklamekampanje for landsdelen. – Det var veldig vanskelig å plukke ut en vinner, men vi falt for dette bildet, og sa «Oj! Dette var bra, dette var et bra bilde!». Det handler om fjell, natur og friluft, og dette bildet fra høyfjellet er det nok mange som kjenner seg igjen i, sier Eggen.

PUBLIKUMSVINNER: Okshornan ved Tungeneset på Senja er en spesiell landskapsformasjon som er gjengitt på mange bilder. I «Selfie i solnedgang» av Rikki Martin Langnes stemte elementer og komposisjon i så stor grad at det gikk rett hjem hos flertallet av messepublikummet

Trolske Tungeneset Eggen sier at folk generelt er glad i å ta naturbilder, men at mange bilder ender med å bli «oppstiltbilder», det vil si at folk i motivet poserer passivt på bildet. Det bør en aller helst unngå. – Dette er fort kjedelige bilder. Også bilder av en rød himmel er det så mange av at det blir kjedelig, sier han. Det lille ekstra hadde imidlertid publikumsfavoritten blant de ti finalistene, som ikke uventet ble «Selfie i solnedgang» av Rikki Martin Langnes. Dette var et bilde som også juryen hadde som én av sine favoritter. Motivet er fotografen selv, med Okshornan på Tungeneset i bakgrunnen, som er et yndet landskapsmotiv av både hobbyfotografer og mer øvede. Juryen mente at fotografen hadde tatt et bilde som skiller seg ut fra mange av bildene som er tatt nettopp her. – Hele bildet har både dybde og liv. Samtidig skaper grønnfargen kontrast til rødfargene fra sola, sier juryen. Publikumsfavoritten var i år et bilde som tydelig var tatt med et litt mer avanser utstyr enn det folk flest har med seg, men at teknisk kvalitet i hovedsak ikke er et som teller mest, men mer komposisjon av motivet. Det ble trukket ut et viltkamera til en heldig vinner blant publikum som har vært med og stemme fram publikums favoritt. Ved ei tilfeldighet var denne personen Jan Inge Karlsen, som stakk av med førsteplassen for Årets Villmarksfoto i fjor, med bildet av de to rødrevene ute på revestreker.

Finalebildene Villmarksfoto 2019

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.