Gina Johansen, En svensk jente som bor på toppen av Europa, over polarsirkelen – Kommer.

En svensk jente som bor på toppen av Europa, over polarsirkelen.

Løper under midnattssol og går på ski mens nordlyset danser på himmelen.

En forkjærlighet mot svaberg, villmark og arktisk.

Å møte frykt og presse grensene.

Mitt namn är Gina Johansen, äventyrare och inspiratör. Jag bor i Honningsvåg (Finnmark) men är född och uppvuxen på västkusten i Sverige. Jag är precis hemkommen ifrån ett långt sommaren äventyr där jag och min sambo har vandrat genom Norge ( Lindesnes-Nordkapp, 2640 km 102 dagar), jag var också tidigare i år och gick över Lake Baikal i Sibirien 700km ensam där jag blev första kvinna att gå ifrån syd till norr.  Temperaturen låg på minus 40 vid starten utav min tur, is sprickor och oväder vad några utav mina utmaningar där. Jag är också snabbaste personen att gå till fots över sjön ensam. 2018 flyttade jag till Finnmark efter 8 år i Australien och skidade då ensam ifrån Nordkapp till Jäckvik i Sverige, I 2 månader var jag ute i vildmarken ensam. Veckan innan jag startade hade jag aldrig åkt skidor, sovit i tält vintertid eller navigerat. Efter det äventyret blev jag helt förälskad i Finnmark och flyttade upp hit. Nu står det flera äventyr på gång i Februari drar jag till Finland för ett 300km ultra race som jag räknar att avklara på under 4 dagar, detta med pulka på släp och extremt kalla temperaturer som blir utamaningen. 

» Tänk dig att du aldrig åkt skidor innan, varit på ett fjäll vintertid och bott de senaste åtta åren i Australien, så kommer du på att du ska skida ensam från Nordkapp till Jäckvik i Sverige.  Med start i mitten av Februari 2018 var Gina ute på skidor i två månader och upplevde den skandinaviska vildmarken, efter turens slut gick flyget norröver tillbaka till Finnmark i stället för en flygbiljett tillbaka till Sydney.  Förra året i Februari gick Gina 700 km ensam över Bajkalsjön som  ligger i sydöstra Sibirien och i somras vandrande hon Norge på langs tillsammans med sin sambo och pointer hunden Storm.

Under hennes föredrag kommer inte Gina bara att ta oss med på hennes äventyr, Hon kommer prata om allt ifrån målsättning, att våga ta steget utanför sin Komfortzon, hur viktigt det är att tro på sig själv och vad är egentligen «LYCKA?»

Kanskje du også liker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.